Megérkeztek az új Széchenyi Kártya hitelek, itt a Széchenyi Hitel MAX!

Böröcz Zoltán

Vállalkozásodnak tőkére lenne szüksége vagy forráshiánnyal küzdesz?

Mutatjuk a legújabb KKV-k számára kialakított államilag támogatott hitellehetőségeket. Mit érdemes tudnod az új Széchenyi Hitelekről?

A 20 éve eredetileg tárgyi biztosítékok nélküli folyószámlahitelek maximális hitelösszege 100 millió forint volt. Ebben a formában átlagosan havonta 17 milliárd forint került kihelyezésre és heti 300 darab új szerződés került megkötésre a hazai KKV-k legnagyobb örömére. Rengetegen így oldották meg a finanszírozási nehézségeiket.

A nagysikerű állami kamattámogatott konstrukciónak köszönhetően, a vállalkozások nettó 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthattak. Összesen közel 390 ezer db hitelügylet jött létre így, közel 4600 milliárd Forint értékben. Ez az összeg tehát a kis- és középvállalkozásokon keresztül folyt vissza a magyar gazdaság vérkeringésébe.

Az elmúlt 2 év koronavírus járvány által sújtott hazai gazdaságát, illetve a korlátozások által veszélybe került vállalkozások helyzetét a kormány is megpróbálta enyhíteni a gazdaság védelmére majd pedig az újraindítására irányuló akcióterveivel.

Ennek a segítségnek a jelentős részét képezték a Széchenyi Kártya Program Plusz, majd a Széchenyi Kártya Program GO! hiteltermékek. Ezen Programok sikerét jelzi, hogy az elmúlt két év alatt több mint 70 ezer db hitelszerződés jött létre, összesen 2000 milliárd Ft-ot meghaladó értékben.

Tekintettel a jelenlegi bizonytalan, tartós inflációs gazdasági környezetre, a vállalkozások piaci kamatozású hitellehetőségei jelentősen megdrágultak. Nem ritkák a 15%-os, sőt akár a 20%-os kamatok sem, ami óriási fejtörést okoz minden növekedni vágyó vállalkozás számára.

A Széchenyi Program Go! a nyár elején kivezetésre került, majd a napokban napvilágot látott a Széchenyi Kártya Program MAX névre hallgató termékcsalád, amelyekből mostantól újra ki tudod választani a legjobb finanszírozási lehetőséget.

Mit jelent ez számodra és a vállalkozásod számára 2022 nyár végétől?

A KAVOSZ Zrt. által közvetített állami támogatott hitelek a mikro-, kis-és középvállalkozások igényeihez igazodva különböző típusú fedezési lehetőségekkel állnak rendelkezésre. Jelenleg öt hitellehetőség közül választhatsz:

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX

A vállalkozások átmeneti likviditási problémáit megoldani hivatott szabad felhasználású folyószámlahitel. A vállalkozás napi működésével kapcsolatosan felmerülő kiadások finanszírozására fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető, hasonló egy hitelkártyához.

Újdonság, hogy a Széchenyi Folyószámlahitel MAX-hoz kapcsolható a Széchenyi Energiakártya, amely a vállalkozások megnövekedett villamosenergia-, gáz- és távfűtés költségeinek finanszírozására szóló, szabad felhasználású folyószámla-hitelrész, aminek a nettó ügyleti kamata csak fix 1%/év.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX igényelhető hitelkerete legfeljebb 250 millió Ft, a kamata pedig fix 3,5%/év, ha kapcsolódik Széchenyi Energiakártya, annak hitelkeret összegéig fix 1%/év az éves kamat. A hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, kapcsolódó Széchenyi Energiakártya esetén 1 év.

Széchenyi Likviditási Hitel MAX

Ugyanúgy szabad felhasználású forgóeszközhitel, számla nélküli finanszírozással, amely a vállalkozás működéséhez kapcsolódó kiadások fedezésére vehető igénybe, mint pl. forgóeszköz beszerzések. Egyéb igénybe vett szolgáltatások finanszírozására korlátozás mentesen használható. A hitel akár a vállalkozás fennálló hiteltartozásának kiváltásra is fordítható.

Tehát a hitel fordítható pl. készletek beszerzésére vagy olyan szolgáltatások igénybevételének finanszírozására, mint például szállítás-rakodás, raktározás, csomagolás, eszközök karbantartása, továbbképzés, hirdetés, reklám és propaganda, tervezés és lebonyolítás, könyvvizsgálat, könyvviteli szolgáltatás stb.

Az igényelhető hitelkeret legfeljebb 250 millió Ft, a kamat fix 3,5%/év. A hitel maximális futamideje pedig 3 év.

Széchenyi Kártya Beruházási Hitel MAX

A hitel beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzésére használható fel vállalkozások számára. Így a vállalkozások fejlesztési elképzeléseiket könnyebben valósíthatják meg, a meglevő kapacitásaikat könnyebben bővíthetik, új kapacitások kiépítését, energiahatékonyság javítását és technológiaváltást tudnak állami támogatással finanszírozni.

Megvalósítható hitelcélok: ingatlan vásárlás, építés, fejlesztés, gépbeszerzés, berendezések vásárlása, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (legfeljebb a hitelösszeg 20%-áig).

Az igényelhető hitelkeret legfeljebb 400 millió Ft, a kamat fix 1,5%/év, Széchenyi Beruházási Hitel MAX energiahatékonyság javítást és technológiaváltást segítő hitelcélokra irányuló alkonstrukciója esetén a kamat fix nettó 0,5%/év. Az igénylőnek rendelkeznie kell a beruházás tervezett költségének legalább a 10 %-ának megfelelő saját erővel. A hitel maximális futamideje akár 10 év is lehet.

könyvelő közös munka

Széchenyi Lízing MAX

A magyar KKV újraindítását segítő lízing konstrukció, amely felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletek, így például új vagy használt haszongépjármű, gép, berendezés, immateriális javak és ingatlan finanszírozására is.

A hitel maximális futamideje 10 év, évi fix 3,5 % kamattal. Az igényelhető maximális hitelösszeg 400 millió Ft.

Széchenyi Mikrohitel MAX (várhatóan csak később indul)

Támogatja azokat a kicsiket, akik a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkeznek, sőt, akár a kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítását is. A hitel segítségével megvalósítható például egy ingatlan vásárlása vagy egyéb tárgyi eszköz finanszírozása.

A hitel maximális futamideje 10 év, évi fix 1 % kamattal. Az igényelt hitelösszeg maximum 50 millió Ft lehet.

A Mikrohitel előre láthatóan csak később indul, és várhatóan benne lesz a kezdő vállalkozók támogatása is.

A hiteligényléseket a nagyobb kereskedelmi bankoknál lehet benyújtani, ahol szívesen segítenek a megfelelő konstrukció kiválasztásában is.

Banki partnerek:

CIB Bank, Citibank, Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, Magnet Bank, MKB Bank, Oberbank, OTP Bank, Raiffesisen Bank, Takarékbank, Unicredit Bank

Érdeklődni lehet továbbá a területi kereskedelmi és iparkamaráknál, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél és a KAVOSZ Zrt. Irodáiban.

További információkat a https://www.kavosz.hu/ oldalon találhatsz.

„Class aptent taciti sociosqu ad litora per conubia nostra, per inceptos himenaeos .Aenean non turpis vitae ligula tristique sagitt isras varius erat pulvinar eros pretium”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis arcu est. Quisque posuere est arcu, id hendrerit orci pulvinar id. Cras egestas metus sit amet felis accumsan, vitae placerat libero sodales. Morbi efficitur maximus massa et aliquam. Quisque vel viverra augue.

Nullam scelerisque erat nisl, eu aliquet quam porttitor et. Aliquam molestie sem augue, non egestas nunc sagittis in. Suspendisse vehicula turpis eget leo sollicitudin, dapibus commodo massa facilisis.

Ut ac tortor eget nibh condimentum congue. In facilisis porttitor iaculis. Etiam vestibulum, nisl nec molestie egestas, velit lorem venenatis tellus, pellentesque blandit nulla sapien accumsan velit. Vivamus purus nunc, dictum nec elit viverra, semper iaculis risus.

Megosztási lehetőségek:

Figyelem! A bejegyzés a megírása pillanatában érvényes törvények és adószabályok alapján a legnagyobb gondossággal készült. Kérünk vedd figyelembe, hogy az adott szabályok változhatnak. Kérdezz meg minket vagy könyvelődet a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel, hogy képben legyél

Kérj tőlünk ajánlatot!

Ha valamelyik szolgáltatással kapcsolatban kérdés merült fel benned, vagy egy ötlettel fordulnál hozzánk, akkor keress nyugodtan az oldalon található elérhetőségek egyikén!

Ajánlatkéréshez kérlek, hogy töltsd ki az űrlapot, vagy küldd el ezeket az adatokat emailben.

Amennyiben szimpatikusak vagyunk neked és szeretnél velünk közösen dolgozni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mi már nagyon várjuk a közös munkát! 🙂

Ajánlatkérés

hogy mindig
képben legyél

Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről

❗️ Elköltöztünk ❗️

Örömmel értesítünk, hogy elköltöztünk Veszprém belvárosába, az Ady Endre u. 5-ben a 3.emeletre!

Link

Várunk Benneteket szeretettel Veszprémben!