Könyvelőváltás az ügyfeleink szemén keresztül 2023-ban (2.rész)

Böröcz Zoltán

Múlt alkalommal megkérdeztünk 3 ügyfelünket a tapasztalataikról, hogy milyen volt a könyvelőváltás hozzánk, mennyire volt zökkenőmentes és kiegyensúlyozott a folyamat.
1. rész linkje

Szerettük volna bemutatni egy ügyfél szemén keresztül a váltás körülményeit, hangulatát, gyorsaságát, hiszen látjuk, hogy sokan nem a megfelelő könyvelőcégnél vannak, de nem mernek váltani, nehogy még nagyobb problémát húzzanak magukra. 

Most újabb ügyfeleket interjúvoltunk meg, fogadjátok szeretettel az összefoglalókat! Nagyon köszönjük ügyfeleinknek, akik az idejükkel és arcukkal vállalták a véleményüket!

Szabados Gábor - Excellence Training Kft.

Interjú időpontja: 2023. október 4.
web: tanfolyamok.excellence.hu

1. Mióta ismeri Zoliékat?
2023. áprilisa óta, azóta az ügyfeleik vagyunk.

2. Korábban volt másik könyvelője?
Igen, de ő sajnos elhunyt

3. Mik a különbségek?
A legnagyobb különbség, hogy az előző könyvelőnk 70+ éves volt, Zoliék meg fiatalok. Mivel egy korosztály vagyunk, így szerintem jobban megértjük egymást. Továbbá Zoliék a legmodernebb szoftvereket használják, profi az elektronikus kommunikációjuk. Szépek, egyértelműek az általuk küldött dokumentumok. Proaktívak. Észreveszik és megosztják velünk, ha olyan lehetőséget látnak, ami számunkra előnyös lenne.

4. Simán ment a váltás? Rendben ment az átállás?
Meglepően simán ment a váltás, pedig nem volt egyszerű a szituáció. Mivel az előző könyvelőnk sajnálatos módon elhunyt, így az átadást a családja segítségével kellett megcsinálni. Bár mindent igyekeztek átadni, Zoliéknak nem volt egy másik szakember, aki aktívan segítette volna az átállást. Mégis egyik hónapról a másikra átvették Zoliék a munkát, és a következő hónapban már úgy dolgoztak, mintha mindig is ők csinálták volna a könyvelésünket – legalábbis a mi oldalunkon így éreztük 🙂

5. Elégedett Zoliék munkájával?
Teljes mértékben.

6. Mik azok a pontok, amik miatt szeret Zoliékkal együttműködni?
Naprakész szakmai tudás. A gyors kommunikáció. Rugalmasság. Segítőkészség. Kedvesség.

7. Mennyire érzi biztonságban a cégének a pénzügyeit Zoliék kezében?
Teljes mértékben biztonságban érzem.

8. Másoknak mit mondana Böröcz Zoliról és a Profit-Adó 2006 Könyvelőirodáról?
Ha olyan könyvelőt keresel, aki minden kérdésedre gyors és megbízható választ ad, akkor Zoli a megfelelő partner számodra. Ha vele beszélsz az olyan érzés, mintha egy kedves régi kollégával beszélgetnél. Bármikor segít, amikor szükség van rá. Még akkor is érdemes őt választanod, ha messze élsz tőle, minden ügyet profin intéznek a távolból is.

9. Volt-e arra példa, hogy a szigorúan vett megbízott könyvelési területen kívül más dolgokban is segítettek Zoliék?
Volt, hogy felhívták a figyelmünket olyan lehetőségekre, amiről mi nem is tudtunk és az akkor nagyon előnyös volt számunkra. Továbbá segítettek még kezdő alvállalkozónk kérdéseinek megválaszolásában is. Nem azt nézik, hogy mi tartozik szigorúan a köztünk lévő szerződésbe, hanem szaktudásukkal mindig segítenek, amikor csak tudnak.

Kertész Gábor - IT Services and Solutions Hungary

Interjú időpontja: 2023. október 5.
web: it-serviceshungary.hu

1. Mióta ismeri Zoliékat?
2021 tavaszán találtuk meg Zoliékat az interneten, azóta vagyunk az ügyfeleik.

2. Korábban volt másik könyvelője?
Igen, volt.

3. Miért váltott?
Sajnos az előző könyvelőcég nagyon rosszul dolgozott, habár nagyon kedvesek voltak. De az eredményekkel nem voltunk megelégedve. 2020-ban indult a vállalkozásunk, és úgy tűnt nekünk, hogy nem vagyunk jó kezekben. Megelőztük a veszélyt a váltással.

4. Mik a különbségek?
Zoliékkal rendszeres a kommunikáció telefonon és e-mailben is, időben jönnek az emlékeztetők is. Nem kell üldözni őket, mindig elérhetőek és felkészültek. A bevallásokat pontosan adják be, úgy gondoljuk, hogy jól képviselik a vállalkozásunkat. Teljeskörűség és segítőkészség, ez jellemzi Zoliékat.

6. Simán ment a váltás? Rendben ment az átállás?
Simán ment a Zoliék részéről, a másik oldalon volt egy kis fennakadás, de Zoliék ebben is segítettek. Zoliék részéről kb. 1 hét kell ahhoz, hogy egy nagyobb céget is átvegyenek, ha mindent online megkapnak, mi ezt tapasztaltuk.

7. Elégedett Zoliék munkájával?
Abszolút 10-ből 10-es, maximum!

8. Mik azok a pontok, amik miatt szeret Zoliékkal együttműködni?
Pontosak, segítőkészek, naprakészek, pedig nekünk nagyon sok a külföldi partnerünk, ami nem könnyíti meg a dolgukat. Ügyesek és tanácsokkal, észrevételekkel segítik a vállalkozásunk pénzügyeit is. Mindig szabályszerűen járnak el és ez nekünk nagyon fontos a nyugalmunk miatt.

9. Mennyire érzi biztonságban a cégének a pénzügyeit Zoliék kezében?
10-ből 10-es!

10. Másoknak ajánlaná a Profit-Adó 2006 könyvelőirodát?
Nagyon jól szívvel ajánlottam őket már 2 ügyfélnek is, szerencsére éppen volt még szabad kapacitásuk.

11. Volt-e arra példa, hogy a szigorúan vett megbízott könyvelési területen kívül más dolgokban is segítettek Zoliék?
Megvolt az első könyvvizsgálatunk, és mint minden első ilyen dolognál, kicsit izgatottak voltunk, de természetesen minden rendben volt. A könyvvizsgáló is nagyon elégedett volt, mindent rendben talált. Zoliék a családon belüli egyéni vállalkozásom könyvelését is elvégzik.

Plusz információ:
Lehet, hogy tudnék találni kicsivel olcsóbb könyvelőt, de az, hogy mindig minden rendben van, az kihat az üzleti kapcsolatrendszeremre is, nem engedhetem meg magamnak azt, hogy ne legyen rendben a könyvelés. Mi nem izzadunk egy vizsgálatnál, nyugodtan alszunk. Tiszták vagyunk. Hozzáteszem, hogy ha Zoliék kérdeznek, akkor sosem piszkálásból, hanem amiatt, hogy jól végezhessék a munkájukat. Csak ajánlani tudom őket!

Orbán Gyuláné - Kánya-Ker Kft.

Interjú időpontja: 2023. október 06.
web: kanyaker.hu

1. Mióta ismeri Zoliékat?
2023-ban ismertem meg őket és még abban az évben az ügyfelük lettem.

2. Korábban volt másik könyvelője?
Előtte nem volt könyvelőnk, én láttam el a könyvelést, de nyugdíjas lettem. és ezért kerestem egy megbízható könyvelőirodát.

4. Simán ment a váltás? Rendben ment az átállás?
Én voltam az előző könyvelő, ezért a váltás könnyen ment, nem volt semmiféle probléma sem közben, sem azóta. 

5. Mik azok a pontok, amik miatt szeret Zoliékkal együttműködni?
Zoliék gyorsak, amit ígérnek, mindig betartják (pl. határidők). Eddig minden rendben, nagyon rugalmasak!

6. Mennyire érzi biztonságban a cégének a pénzügyeit Zoliék kezében?
A konkrét pénzügyekkel még én foglalkozom, de a könyvelői és bérszámfejtési feladatok felől teljesen nyugodt vagyok, hogy Zoliék kezében van.

7. Másoknak mit mondana Böröcz Zoliról és a Profit-Adó 2006 Könyvelőirodáról?
Csak ajánlani tudom őket! 

8. Volt-e arra példa, hogy a szigorúan vett megbízott könyvelési területen kívül más dolgokban is segítettek Zoliék?
Eddig meg nem volt rá szükség, de én úgy gondolom, hogy biztosan segítenének!

Ha átalányadózó voltál 2022-ben akár csak egy napra is, akkor a bevallási tervezetet semmiképpen se fogadd el, mert az SZJA bevallásnak tartalmaznia kell az átalányadós adatokat is, aminek a kitöltéséhez a könyvelődtől kérj segítséget.

Akár ezzel a témával kapcsolatban, akár más témákkal kapcsolatban szeretettel várunk irodánkban konzultációra, hívj vagy írj nekünk a lenti űrlap segítségével!

„Class aptent taciti sociosqu ad litora per conubia nostra, per inceptos himenaeos .Aenean non turpis vitae ligula tristique sagitt isras varius erat pulvinar eros pretium”

Megosztási lehetőségek:

Figyelem! A bejegyzés a megírása pillanatában érvényes törvények és adószabályok alapján a legnagyobb gondossággal készült. Kérünk vedd figyelembe, hogy az adott szabályok változhatnak. Kérdezz meg minket vagy könyvelődet a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel, hogy képben legyél

Kérj tőlünk ajánlatot!

Ha valamelyik szolgáltatással kapcsolatban kérdés merült fel benned, vagy egy ötlettel fordulnál hozzánk, akkor keress nyugodtan az oldalon található elérhetőségek egyikén!

Ajánlatkéréshez kérlek, hogy töltsd ki az űrlapot, vagy küldd el ezeket az adatokat emailben.

Amennyiben szimpatikusak vagyunk neked és szeretnél velünk közösen dolgozni, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mi már nagyon várjuk a közös munkát! 🙂

Ajánlatkérés

hogy mindig
képben legyél

Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről