Könyvelőváltás egyszerűen, mit mondanak az ügyfeleink? (1.rész)

Böröcz Zoltán

Megkértük több ügyfelünket, hogy mondják el véleményüket a velünk való együttműködésről, itt olvashatjátok az első 2 interjút:

Tisóczkiné Baranyai Tímea - Tisóczki Bt. tulajdonos

Oktatási szolgáltatások, szépség- és építőipar

Mióta ismeri Zoliékat? 2006-ban ismerkedtünk meg egy véletlen folytán, még az irodájuk alapításakor, azóta vagyok Zoli ügyfele.

Korábban volt másik könyvelője? Igen

Miért váltott? Az előző könyvelő figyelmetlensége miatt jelentős összegű adót kellett volna fizetni, melyre Zoli legális megoldásával mindenki számára elfogadható megoldás született. Az iroda azóta megszűnt. Májusban kellett találni egy könyvelőt, ami akkoriban egy nagyon nagy kihívás volt. Kényszer volt, egyik napról a másikra kellett megoldást találnom, így ismertem meg Böröcz Zolit.

Mik a különbségek a korábbi és a jelenlegi könyvelő között? Zoliék naprakészek, az ÁFA-t is aznap megmondják, abszolút képben vannak. Kicsit olyan, mint egy adótanácsadás: időről időre van egy leülés és segítenek az irányok meghatározásában. Zoliék szuper értékrenddel rendelkeznek, kérés nélkül is segítenek olyanban, ami hasznos a cégemnek.

Simán ment a váltás? Rendben ment az átállás? Nem érzékeltem semmilyen leállást vagy bármi problémát.

1-10-es skálán mennyire elégedett Zoliék munkájával? 10, pedig a 3. könyvelő a cégem életében.

Mik azok a pontok, amik miatt szeret Zoliékkal együttműködni? Családias szemlélettel rendelkezik, realitások talaján él, normális, kedves. Olyan, mintha a pénzügyi munkatársam lenne a cégemben.

Mennyire érzi biztonságban a cégének a pénzügyeit Zoliék kezében? 100%-ban korrektek, egyszer kaptunk egy büntetést, amit Zoli azonnal kifizetett, annak ellenére, hogy mi nem kértük. Pedig leadtak mindent Zoliék időben, de az anyag a NAV szerverén nem ment át. Így is magukra vállalták a felelősséget a munkájukért.

Másoknak mit mondana Böröcz Zoliról? Böröcz Zoli, a könyvelőm. Bízom benne, hogy hosszú ideig tudunk még együtt dolgozni. Ő az ideális könyvelő. A könyvelői viszonyunk mellett már egyre inkább barátok is lettünk. Emberileg és szakmailag is nagyon rendben van.

Volt-e arra példa, hogy a szigorúan vett megbízott könyvelési területen kívül más dolgokban is segítettek Zoliék?: Adótanácsadás, pályázati lehetőségekre is felhívták a figyelmem, dolgozói foglalkoztatási kedvezmények-pályázatok lebonyolítását is vállalták, iránymutatást adnak a cégünk várható jövőjéről. Olyan tanácsokat-javaslatokat is adnak, amire nem kértük meg őket.

Somogyiné Pintér Lívia - Bakony Pack '98 Bt. tulajdonos

Csomagolóipari nagykereskedelem és vendéglátóipari egyszer használatos termékek forgalmazása

Mióta ismeri Zoliékat? Mióta ügyfelük? Zoliékkal 2020. augusztusa óta állunk szerződéses partneri kapcsolatban. Előtte sem személyesen, sem szakmai munkásságuk alapján nem ismertem őt, őket.

2020 júniusában egy szakmai cikk keltette fel az érdeklődésemet, amit Zoli írt. Ekkor kerestem rá az Interneten, és próbáltam tájékozódni felőlük. Rendkívül vonzó volt számomra, hogy egy olyan könyvelő irodát találtam a közelünkben, ami első látásra azokat az elveket, azt a fajta szakmai profizmust képviseli, amit én már nagyon régen kerestem. Nem sokat késlekedtem hamarosan személyes találkozó követte a kutakodásomat.

Két fiatal, lelkes, magas szakmai színvonalat ígérő, jól tájékozott, profi szoftverekkel felszerelt szakembert találtunk magunkkal szemben. Nem gondolkodtunk sokat, eldöntöttük, váltunk.

Korábban volt másik könyvelője? Vállalkozásunk, a Bakony-Pack ’98 Bt, 23 éve tevékenykedik a csomagolóanyag kereskedelem piacán, és 20 éve ugyanazzal a könyvelőirodával dolgoztunk együtt.  Az utóbbi években rendkívül sok adminisztrációs, szakmai jellegű problémát magamra kellett vállalnom, ami leterhelt.

Miért váltott? A váltás már érlelődött egy ideje, de a 2020 július 1-től bevezetett NAV adatszolgáltatási kötelezettség bevezetése, melyet nekem kellett a könyvelőiroda helyett végig vinnem végleg döntésre kényszerített. ….és ekkor jött szembe velem a Profit-Adó 2006 könyvelőiroda hirdetése. Vagyis… véletlenek nincsenek. 🙂

Mik a különbségek a korábbi és a jelenlegi könyvelő között? Ami első pillanattól etikailag is sokat jelentett az ismeretlenbe ugrásnál, a precíz, mindenre kiterjedő könyvelési szerződés, ami a közös munka alapját kötelezettségekkel és jogosultságokkal együtt lefekteti. Bármikor számíthatok rájuk, kérdéseimmel nem vagyok egyedül. Bevallási, fizetési határidők előtt, időben megkapom a tájékoztatást. Van lehetőség évente többször szakmai megbeszélésekre.

Simán ment a váltás? Rendben ment az átállás? A könyvelőváltás minden vállalkozás életében szerintem egy nehéz döntés. Elengedni egy hosszú, már jól ismert beidegződésekkel működő közös munkát, – még akkor is, ha tudjuk a hiányosságait – nehéz feladat.  Nincs összehasonlítási lehetőség előre, hogy jól döntesz-e. Nekem az segített, hogy megfogalmaztam azokat a kritériumokat, amik az elvárásaim.

Visszatérve a kérdésre, egy váltás mindig nehéz, főként, ahogy mi tettük, év közben.  Szükség van az átadó-átvevő könyvelőiroda és a vállalkozás intelligens, körültekintő és szakmaiságot jól követő együttműködésére.  A szerződés aláírását követően Zoliéktól kaptunk egy listát, hogy mit kell az átadnunk, milyen ütemnek megfelelően. Röviden: nem volt egyszerű, de Zoliéknak köszönhetően viszonylag zökkenőmentesen éltük meg az átállást.

Mennyire elégedett Zoliék munkájával? Bő egy éve dolgozunk együtt, azt tudom mondani, hogy azt kapjuk az együttműködésünk során, amit megígértek. Elégedettek vagyunk.

Mik azok a pontok, amik miatt szeret Zoliékkal együttműködni?

  • Mert úgy érzem, hogy figyelnek ránk, nem veszünk el a sok ügyfél között, mindenkire megfelelő figyelmet fordítanak.
  • Szakmai kérdésekre szakmai válaszokat kapok.
  • Elérhetőek, rugalmasak.
  • Pontosak, precízek és naprakészek. Nem kell aggódnom a határidők miatt.
  • Igényük van a folyamatos fejlődésre, mind szakmai, mind technikai háttér tekintetében.
  • Új lehetőségekről mindig tájékoztatnak emailen, neten, vagy személyesen.
  • Udvariasak, kedvesek, magabiztosságot közvetítenek.
  • ….és sokkal nyugodtabban alszok, ahogy ezt meg is ígérték 🙂

Mennyire érzi biztonságban a cégének a pénzügyeit Zoliék kezében? A pénzügyi biztonság egy közös munka a vállalkozó és a könyvelőiroda között. Nincsenek kétségeim a precizitás felől, de nekem ezt is tanulnom kellett mellettük. Hónapok alatt folyamatosan engedtem el azt a kényszert, amit előtte sok évig megéltem, hogy feltegyem azt a kérdést, hogy biztos jól számoltak –e, biztosan így van-e. Bizonyítottak már, hogy ne legyenek kétségeim.

Másoknak mit mondana Böröcz Zoliról?
Amennyiben könyvelőt keresel, vagy könyvelőváltáson gondolkozol, ne habozz!
A felelősségtudat, a precizitás, a tapasztalat, a rugalmasság, a tudás megfelelő intelligenciával és vidámsággal ötvözve ez a Profit-Adó 2006 Könyvelőiroda.

..és, ha olyan környezetre vágysz, ahol fontosnak érezheted a vállalkozásod és biztonságban pénzügyeidet és számodra is fontos a nyugodt alvás, akkor válaszd Őket! 🙂

„Class aptent taciti sociosqu ad litora per conubia nostra, per inceptos himenaeos .Aenean non turpis vitae ligula tristique sagitt isras varius erat pulvinar eros pretium”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis arcu est. Quisque posuere est arcu, id hendrerit orci pulvinar id. Cras egestas metus sit amet felis accumsan, vitae placerat libero sodales. Morbi efficitur maximus massa et aliquam. Quisque vel viverra augue.

Nullam scelerisque erat nisl, eu aliquet quam porttitor et. Aliquam molestie sem augue, non egestas nunc sagittis in. Suspendisse vehicula turpis eget leo sollicitudin, dapibus commodo massa facilisis.

Ut ac tortor eget nibh condimentum congue. In facilisis porttitor iaculis. Etiam vestibulum, nisl nec molestie egestas, velit lorem venenatis tellus, pellentesque blandit nulla sapien accumsan velit. Vivamus purus nunc, dictum nec elit viverra, semper iaculis risus.

Megosztási lehetőségek:

Jelentkezz be hozzánk ZOOM online konzultációra és tedd fel a kérdéseidet személyesen nekünk

[ameliabooking]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Figyelem! A bejegyzés a megírása pillanatában érvényes törvények és adószabályok alapján a legnagyobb gondossággal készült. Kérünk vedd figyelembe, hogy az adott szabályok változhatnak. Kérdezz meg minket vagy könyvelődet a bejegyzés aktualitásával kapcsolatosan!

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel, hogy képben legyél

hogy mindig
képben legyél

Iratkozz fel, hogy ne maradj le semmiről

❗️ Elköltöztünk ❗️

Örömmel értesítünk, hogy elköltöztünk Veszprém belvárosába, az Ady Endre u. 5-ben a 3.emeletre!

Link

Várunk Benneteket szeretettel Veszprémben!